Zo werk je aan een langer vakantiegevoel!

 

De vakantieperiode zit er weer op. Ook zo genoten van een heerlijke vakantie? Helaas komt het moment dichterbij dat je na één of meerdere weken uitrusten en ontspannen weer aan de slag moet. Toch zou je het liefst dit “vakantiegevoel” zo lang mogelijk vasthouden. Helaas is dit nog niet zo makkelijk! Daarom geven wij drie frisse tips om nog even die heerlijke “vakantieflow” vast te houden.

Frisse tip #1: Vermijd inhaalwerk

Probeer inhaalwerk zo goed als dat kan te vermijden. Kan dit niet met jouw functie? Plan dan vóór je vakantie alvast de tijd die je nodig hebt om het opgestapelde werk bij te werken. Belangrijk hierbij is om dit ruim in te plannen, zodat je de kans op stress zo klein mogelijk houdt. Spreek daarnaast met jezelf af dat je tijdens deze dagen ook echt alleen hiermee aan de slag gaat. Ga dus niet in op allerlei ad-hoc verzoeken van collega’s, ook al zou je dit graag willen!

Extra tip: zet je out-of-office melding één dag later dan dat je weer aanwezig bent. Zo creëer je extra ruimte om je eerst op het inhaalwerk te focussen.

Frisse tip #2: Plan een aantal relaxavonden in

Door de inhaalslag die je moet maken, bestaat de kans dat je de opgebouwde reserves tijdens de vakantie meteen verbruikt. Zorg dat je deze beetje bij beetje aanvult. Plan momenten in waarbij je even helemaal niets hoeft; spreek af met vrienden, lees een boek in de tuin of ga sporten. Alles kan, zolang dit maar iets is waar je ontspannen van wordt!

Frisse tip #3: Zorg voor voldoende nachtrust na je vakantie

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je op vakantie wél die acht uur slaap pakt? Opeens lukt dit wel, waardoor je lichaam eindelijk goed uit kan rusten. Probeer ook na je vakantie te zorgen voor een goede nachtrust. Wedden dat je de volgende dag met meer energie uit bed stapt?

Doe het ook echt!

We beloven je dat het resultaat het meer dan waard is. Het zou toch zonde zijn als je na een week je vakantie in Portugal alweer vergeten bent? En denk ook aan al die extra energie die je hiervan hebt gekregen en die na een eerste drukke werkweek alweer op kan zijn! Ga dus snel aan de slag met deze tips & geniet van dat extra lange vakantiegevoel!