Werk
aan je LeefVermogen

Wees je beste zelf!

Werk aan je leefvermogen!

Minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit en beter kunnen omgaan met stress?

Wij bieden een kortdurende groepstraining om te ‘werken aan je leefvermogen’. De basis van de training ligt in het psychologisch kapitaal. Hoe hoger het psychologisch kapitaal, hoe beter je in staat bent om je doelen te bereiken en een prettig leven te leiden. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van het verhogen van psychologisch kapitaal. Hieruit blijkt dat mensen met een hoog psychologisch kapitaal minder stress ervaren en beter presteren. Het helpt je om met stress en uitdagingen om te gaan, goed te presteren en gelukkiger te zijn.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van elk twee uur. In elke bijeenkomst wordt één eigenschap behandeld. Naast een theoretische basis gaan de deelnemers oefenen met de eigenschap om zo hun psychologisch kapitaal te verhogen. Tussen bijeenkomsten door worden oefeningen meegegeven om zo de theorie ook toe te passen in de praktijk. 

In de bijeenkomsten wordt gewerkt aan de volgende eigenschappen:
  • Optimisme: het besef dat mensen (in bepaalde mate) zelf invloed hebben op wat er gebeurt. Als je een bepaald doel wilt bereiken (bijvoorbeeld een diploma halen), dan helpt het als je zelf stappen zet om daar te komen (bijvoorbeeld door de lessen te volgen en te studeren).

  • Hoop: in staat zijn om een doel te bepalen en een stappenplan te kunnen maken om daar te komen.

  • Veerkracht: het gaat ook wel eens mis- wat doe je dan? Veerkracht is het vermogen om ondanks tegenslag toch door te gaan. Verder kijken we wat je kunt leren van tegenslag.

  • Zelfvertrouwen: de voorgaande sessies geven vertrouwen dat je je doelen zelf kunt aanpakken. We maken de vertaalslag naar de praktijk en laten zien dat zelfvertrouwen een kwestie is van leren en groeien.

Meld je hieronder vrijblijvend aan en we informeren je over de startdata van de training. De training kan ook in-company worden gegeven. 

NIEUW: De training is nu ook als e-learning beschikbaar! Je kunt dan op je eigen moment aan de slag met je LeefVermogen! Meld je aan via onderstaand formulier, je ontvangt van ons de betalingsgegevens. Zodra wij de betaling ontvangen hebben krijg je direct toegang tot de online academie.

Schrijf je hier in voor onze training: