Ziekteverzuim terugdringen

Wij brengen werkplezier

Verzuim terugdringen

Een veel gehoord doel. En een haalbaar doel met het frisse plan van aanpak van Werk- en LeefVermogen! Wij helpen bedrijven met plezier met het opstellen van verzuimbeleid en het terugdringen van verzuim.

Verzuim voorkomen

Verzuim ‘voorkomen’ is beter dan genezen. Met onder andere gerichte verzuimgesprekken en een goed verzuimbeleid helpen wij verzuim voorkomen.

Verzuim terugdringen

Verzuim kan je bedrijf veel geld kosten. En natuurlijk wil je dat je werknemers fit en goed inzetbaar blijven. Daarom is het zinvol om verzuim terug te dringen. Dit kan je onder andere realiseren door te zorgen voor een goed verzuimbeleid, door vroegtijdig te signalen van verzuim te herkennen en verzuim bespreekbaar te maken. Ook is het belangrijk om elkaar als werkgever en werknemer te wijzen op elkaars verantwoordelijkheid.

“Een goed verzuimbeleid is maatwerk, daarnaast sluit het aan op de praktijk.”

Vraag meer informatie aan

Vier tips om ziekteverzuim te verminderen

  1. Zorg dat je de verzuimcijfers inzichtelijk hebt
  2. Geef aandacht aan werkplezier door te bekijken wat medewerkers motiveert.
  3. Kijk samen naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen.
  4. Maak duidelijke afspraken en leg deze vast.

Samen met onze verzuimspecialisten en casemanagers zorgen we voor het terugdringen van ziekteverzuim. Zodat medewerkers, HR-adviseurs en werkgevers snel toegang hebben tot de juiste antwoorden. Meer vragen? Stel ze direct aan onze verzuimspecialisten. 

Ziekteverzuim voorkomen? Dat wil iedereen!

Neem contact met ons op.