Regie op verzuim

Regie op verzuim

Krijg grip op verzuim in jouw bedrijf. Hoe ga jij om met een verzuimmelding? En hoe hou je regie? Onze verzuimspecialisten en adviseurs brengen een frisse blik en een dosis ervaring mee. Daarmee krijg je grip, verlaag je verzuimkosten en verhoog je de (duurzame) inzetbaarheid van jouw mensen.

Maak duidelijke afspraken

Voor meer grip op verzuim helpen wij met het opstellen van een verzuimprotocol. In een verzuimprotocol leg je vast wat de spelregels zijn bij verzuim en wat de verantwoordelijkheden van jou en jouw werknemers zijn. Daarmee is het een hulpmiddel om de hele ziekmelding goed te doorlopen en zorgt het ervoor dat zowel werknemer als werkgever weten hoe ze moeten handelen. Wij maken een passend verzuimreglement voor jouw bedrijf.

Waar moet een verzuimprotocol minimaal aan voldoen?

Je kunt als werkgever zelf een verzuimprotocol maken. Het moet wel voldoen aan de wettelijke regels. De basisregels zijn te vinden in de Wet Verbetering Poortwachter. Denk in ieder geval aan:

  • Duidelijkheid rondom ziekmelding.
  • Wanneer een medewerker bereikbaar moet zijn.
  • Wanneer volgt er contact met de bedrijfsarts of arbodienst.
  • Hoe vaak heb je contact met de medewerker tijdens ziekte.
  • Bij langdurige ziekte maak je een probleemanalyse en een plan van aanpak.
  • Denk ook aan hoe je omgaat wanneer afspraken niet worden nagekomen of wanneer een medewerker klachten heeft over bijvoorbeeld de bedrijfsarts.

Wij (ervaren verzuimmanagers) helpen jou met het opstellen van een verzuimprotocol. Wij werken graag mee aan meer werkplezier. Met duidelijke regels en de juiste communicatie weten we daadkrachtig elk team de juiste richting op te krijgen.

Wij helpen je graag met het opstellen van een verzuimprotocol welke past bij jouw organisatie. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

Workshops verzuim

Volg één van onze workshops over leefstijl, verzuimgesprekken voeren, wet- en regelgeving omtrent verzuim of duurzame inzetbaarheid. De workshops zijn volledig afgestemd op jouw behoefte en situatie. Of je nu werknemer, werkgever of HR adviseur bent, wij helpen teams en organisaties hun prestaties te verbeteren. Ook voor trainingen op maat kun je bij ons terecht

Gratis regie op verzuim quickscan!

Wil je weten hoe je regie houdt op verzuim? Vraag nu een gratis quickscan aan en vul jouw gegevens in.